Doneu el vostre electrònic
dispositius una nova vida

Ho sentim, no s'han trobat equips actius actualment a la teva zona. Torna a consultar aviat.
T’agradaria participar també al teu barri? Clica aquí Contacte amb nosaltres!

Zo werkt het
Onze doelen

Maak kennis met de E-waste Race

Ensenyar als nens a reciclar

Amb l'E-Waste Race fem que l'educació climàtica i ambiental sigui lúdica, educativa i pràctica. En una lliçó de convidat, els alumnes aprenen sobre els problemes que envolten els nostres electrodomèstics. Des de les males condicions de treball durant la producció fins als danys a la natura causats per l'extracció de materials i matèries primeres escasses. Després, diverses escoles d'una regió competeixen entre elles en una competició. Actuen recollint els residus electrònics del barri, reparant aparells trencats i defensant un millor ús dels nostres dispositius. Les escoles reben punts per cada acció. Passades quatre setmanes, s'escollirà el guanyador i podrà fer una excursió escolar amb la classe.

 

Com a resident local, podeu ajudar les escoles informant de residus electrònics perduts en aquest lloc web. Introdueix el teu codi postal i el que hi ha a casa teva. A continuació, les escoles concertaran una cita per recollir els residus a casa vostra. El reciclatge mai ha estat tan divertit ni tan fàcil.

HomeArtikel-01-ewr.jpg

Per què és important el reciclatge de residus electrònics

Als Països Baixos produïm al voltant de 370 milions de quilos de residus electrònics cada any. Això són 21 kg per habitant. Malauradament, una gran part es queda a casa als calaixos o a les golfes. O pitjor, es llença amb les escombraries. Això és una llàstima perquè no es reutilitzen matèries primeres valuoses. Això passa en un moment en què l'escassetat de matèries primeres augmenta a tot el món i cada cop s'explota més natura per a l'extracció de materials. Millorar la recollida de residus i ampliar el coneixement sobre aquest tema és un primer pas cap a una economia circular. Una economia on fem servir els nostres dispositius antics per fer nous dispositius. Juntament amb els nostres socis i les escoles participants, fem una important contribució al medi ambient. Durant les quatre setmanes de campanya de recollida, les escoles recullen una mitjana de 16.000 kg de residus electrònics, que després es processen professionalment.

HomeArtikel-02-ewr.jpg

Impacte sostenible

Gràcies a la col·laboració amb l'ajuntament i els processadors locals de residus, els residus electrònics es reciclen professionalment. Als Països Baixos, ja s'han recollit més de 3 milions d'aparells en deu anys, el que correspon a un estalvi de 3,4 milions de quilograms de CO2! 

Un estudi de la Universitat Tecnològica d'Eindhoven ha demostrat: La carrera de residus electrònics contribueix a un canvi de comportament sostenible que continua fins i tot després del projecte. L'estudi també mostra que els nens tenen la major influència en el comportament sostenible dels pares. Els investigadors anomenen això "efecte Greta". 

El projecte es va desenvolupar i s'implementarà tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible desenvolupats l'any 2010. Tres dels 17 objectius són el nostre objectiu: (4) educació de qualitat, (12) consum i producció responsables i (13) protecció del clima.

HomeArtikel-03-ewr.jpg
Project partners